Onze eerste cruise – deel 6

Is cruisen pure luxe of zit je op een drijvende toeristenfabriek? Via mijn blog doe ik verslag van onze allereerste cruise. We hebben een Middellandse Zee-cruise gemaakt die tussen Italië, Spanje en Frankrijk vaart. We varen met de MSC Preziosa, een enorm cruiseschip dat in 2013 te water is gelaten en tot de top behoort van wat MSC Cruises op dit moment te bieden heeft. Deel 1, deel 2, deel 3, deel 4  en deel 5 beschrijven de eerste vijf dagen van de cruise. Dit deel gaat over de zesde dag van de cruise, waarbij we rond lunchtijd aankomen in de Franse stad Marseille.

MARSEILLE (FRANKRIJK) – 1 MEI 2015. Om kwart over zeven verstoorde het geluid van de wekker op mijn iPhone de stilte in onze hut. We moesten vanwege het glutenvrije dieet van mijn vrouw op tijd in het restaurant zijn voor het ontbijt. Dat restaurant sluit om 9 uur al. Na een paar keer de snooze-functie gebruikt te hebben kwamen we rond acht uur uiteindelijk toch nog ons bed uit om uiteindelijk om half negen aan het ontbijt te zitten.

Na het ontbijt was het voor mij tijd om aan mijn teksten te werken. Wat jullie nu lezen verschijnt immers niet vanzelf op internet 😉

Marseille

We hadden pech in Marseille. Het was bewolkt en er viel zelfs een druppel regen. Desalniettemin hebben we de stad toch wat verkend en hebben we aan de Vieux Port van Marseille genoten van een aangename lunch. Marseille is de grootste havenstad aan de Middellandse Zee en een etnische smeltkroes. Hierdoor is Marseille een levendige stad die volop in beweging is. Het MuCEM, een nieuw museum over culturen aan de Middellandse Zee, was deze dag niet geopend. Het was immers 1 mei, wat in veel Europese steden gevierd wordt als de Dag van de Arbeid. Als ik nog eens in de buurt ben en het aangenamer weer is dan wil ik Marseille zeker nog een keer verkennen en dit museum nog een keer bezoeken.

eerstecruisesag6-marseille

Het ritme van de boot

Vanwege het tegenvallende weer waren we op tijd terug op de boot. Je merkte dat meer passagiers eerder terug leken te keren dan oorspronkelijk de planning was. Dat zal waarschijnlijk deels te maken hebben gehad met het matige weer, maar misschien nog wel meer met het ritme van de boot. Je merkte dat de tijden waarop je kon dineren aan boord (19 uur of 21:30 uur) wel bepalend waren voor de momenten waarop het druk of juist rustig was op de boot. Dit keer zag je dat meerdere mensen er duidelijk voor gekozen hadden om op tijd terug te zijn voor de eerste zitting van het diner.

Meeuwen

Voordat we gingen varen genoten we vanaf ons balkon nog even van de zon die tevoorschijn was gekomen. We zagen hoe enkele mensen meeuwen voerden door stukjes pringles in zee te gooien Onze dochters wilde dat natuurlijk ook doen. Mijn oudste liet de meeuwen zelf uit haar hand eten. Leuke fotomomentjes op de boot dankzij de absoluut niet schuwe zeemeeuwen!

eerstecruisesag6-meeuw

Cocktails en cruisen

We eindigden de dag met cocktails in één van de bars die de MSC Preziosa telt. Tijdens de drankjes bespraken we het cruisen. Is het ‘ons ding’ of niet? De conclusie werd voor ons inmiddels wel duidelijk. Cruisen heeft voor- en nadelen, waarbij het zo is dat wat voor ons als een nadeel geldt, voor anderen weer een voordeel kan zijn. Er zijn vele manieren waarop mensen hun vakantie in kunnen of willen vullen. Het opvallende aan een cruise is dat het een breder publiek aan lijkt te spreken. Of het voor ons voor herhaling vatbaar is lees je in het allerlaatste deel in deze serie over onze eerste keer cruisen.

eerstecruisesag6-cocktails

De laatste volle dag

In deel 7 van dit verslag lees je alles over de zevende dag van deze cruise. Het zou de laatste volle dag aan boord van de MSC Preziosa zijn.

Soortgelijke berichten