Laat ik meteen met de deur in huis vallen: ik ben geen fan van all-inclusive hotels. Ik ben ook geen fan van buffetrestaurants. En om het nog leuker te maken: ik ben eerlijk gezegd ook geen Turkije- fan. In ieder geval niet op de manier zoals de doorsnee Nederlandse toerist Turkije beleeft. Een week of twee een all inclusive vakantie in Turkije vieren staat bepaald niet op mijn bucketlist. Dat betekent niet dat ik zo’n week relaxen aan het strand nooit zou boeken. Als bijvakantie sluit ik dit niet uit, maar dan vooral voor mijn dochters.

De test

Deze week ben ik in Turkije. Niet omdat ik dit leuk vind, maar puur vanuit commerciële overweging. Als ik mijn Turkije-sites en pagina’s hoog in Google krijg, dan levert me dit voldoende doekoe op. Daarom ben ik in Turkije. Voor mij is het wel meteen een mooie gelegenheid om te kijken of mijn vooroordelen ten aanzien van dit soort hotels kloppen. Ik ga proefondervindelijk vaststellen of het echt zo erg is om in een groot toeristencomplex in Turkije te verblijven. Hoe zit het met de graaibakken in de vreetschuren? Klopt het dat de hotels barsten van asociale Russen? Is de kwaliteit van de kamers ondergeschikt aan de grootte van het zwembad of de hoeveelheid animatie?

Ik zal het gaan uittesten en er mijn eerlijke mening over geven. Voor de goede orde: ik reis begin oktober langs de Turkse zuidkust. Ik besef wel dat dit het einde van het seizoen is en dat sommige ervaringen niet hetzelfde zouden zijn als het hoogseizoen is.

In het volgende artikel (deel 2) beschrijf ik mijn ervaring met Melas Lara hotel in Lara, Antalya.

Update 18 oktober

Inmiddels zijn alle vervolgartikelen over het all-inclusive toerisme in Turkije gepubliceerd.
Deze kun je hier lezen:
All inclusive in Turkije deel 2: hotel Melas Lara
All inclusive in Turkije deel 3: hotel Crystal De Luxe Resort & Spa
All inclusive in Turkije deel 4: hotel Kamelya World Hotel Selin Resort & Spa
All inclusive in Turkije deel 5: hotel Kempinksi The Dome
All inclusive in Turkije (slot): het eindoordeel