Normaalgesproken zou ik in Italië (of elders) geen Magnum ijsje eten. Ik vind dit fabrieksijs veeeeeeeel minder lekker dan goed bereid schepijs. Zelfs de dikke laag chocolade kan mij amper verleiden om een Magnum te kopen. Tot vandaag. Vandaag liepen we in Rome en passeerden we een Magnum Pleasure Store. Nee, dit is geen erotische winkel maar een zaak die helemaal draait om Magnum ijsjes. Natuurlijk kun je hier een kant-en-klare Magnum kopen. Het leuke aan de Pleasure Store is dat je hier je eigen magnum kunt laten maken.

Voor 4 euro kies je een basis-ijsje, de soort chocolade die er over heen gaat en de toppings. Voor het ijs kun je kiezen uit vanille of chocolade. De dikke chocoladelaag die er overheen gaat is van pure chocolade, melkchocolade of witte chocolade. Op het moment dat het ijsje net zijn chocoladebad heeft gehad worden de toppings erop gedaan, die aan de chocolade blijven kleven. Voor de toppings kun je uit allerlei lekkernijen kiezen zoals snoepparels, caramel, rozenblaadjes, gedroogde aardbeienstukjes en meer.

Hoewel ik zoals eerder gezegd helemaal niet van de Magnum-ijsjes ben, vond ik dit toch een leuke vernieuwde kennismaking met dit ijsproduct. Daarnet zag ik op internet dat je de Pleasure Makers ook in Nederland vindt. Ze zijn gevestigd in een aantal vestigingen van de Bijenkorf, zoals bijvoorbeeld in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Maastricht.