All inclusive in Turkije – deel 4

Tijdens mijn reis van één week langs een populair stuk zuidkust van Turkije test ik een aantal all-inclusivehotels uit. Deze vorm van vakantie vieren geniet niet mijn voorkeur. Toch doe ik mijn best om openminded een aantal van dit soort hotels uit te proberen en er mijn eerlijke mening over te geven. In een serie van een paar artikelen deel ik mijn ervaringen. Ik ben zelf ook erg benieuwd of ik aan het einde van de week mijn mening bij zal stellen over all-inclusive vakanties in Turkije. Het derde all-inclusive hotel dat we bezoeken is Kamelya World Hotel Selin Resort & Spa. Een hele mond vol dus. Het vijfsterrenhotel is onderdeel van een groot complex waarop drie hotels staan. Je kunt als gast van alle faciliteiten op het gehele complex gebruik maken. Naast de buffetrestaurants zijn er ook een aantal a la carte eetgelegenheden. Het hotel ligt in de toeristenwijk Colakli bij Side.

Dobro pozhalovat v nash otel

Bij aankomst in het hotel lijkt het erop alsof er vooral Russen in het hotel verblijven. Zowel in beeld (uiterlijk) als geluid (spraak) herken ik volgens mij grotendeels Russische gasten in dit hotel. Ik lees weleens op internet van hotels in Turkije waar vooral Russen komen. Dit is er waarschijnlijk zo eentje. Het duurde overigens even voordat ik het terrein op mocht. Het tonen van mijn reservering was niet voldoende voor de bewaking bij de poort. Toen ik vervolgens de receptie aan de telefoon kreeg werd al snel duidelijk waarom: ik had nog een polsbandje aan van het vorige all-inclusive hotel.

De kamer

Na het inchecken moet ik nog vijf minuten wachten voordat ik naar mijn kamer kan. De schoonmaakster was nog net aan het afronden. De kamer is smal en ademt op de een of andere manier weinig sfeer uit. Gezien de prijs die ik hiervoor betaal (75 euro voor 1 nacht) vind ik de kamer zeker acceptabel. Het bevestigt wederom een vooroordeel van mij dat gasten vooral gelokt worden door foto’s van indrukwekkende zwembaden, prachtige gebouwen en uitgebreide animatie. De kamers op zich zulken iemand niet zo snel een jubelstemming geven. Groot nadeel van de kamer is de kwaliteit van de airco. Hij maakt vooral geluid, maar koelt amper. Op het moment dat ik er ben is het 30 graden. Ik wil niet weten hoe het op de kamer is als het inderdaad 40 graden is, zoals het hartje zomer regelmatig voorkomt.

selinresort-kamer

De drank

In de middag bezoek ik een strandbar van het hotel. Ik schat dat het hotel een stuk strand van misschien wel een meter of 800-900 heeft. Eén strandbar voldoet daarom niet. In de strandbar geen cocktails, maar wel frisdrank, water en bier. Ik heb inmiddels wel trek in een biertje. Dat wordt vanwege het strand in een plastic bekertje getapt. Ondanks het plastic is het bier wel OK van smaak. Later op de avond probeer ik bij de zwembadbar nog wat cocktails. De pina colada valt tegen, maar de tequila sunrise is prima. Ik probeer er voor de zekerheid een paar om er zeker van te zijn dat de kwaliteit wel consistent is. Voor zover ik dat nog kon beoordelen slaagden ze daar prima in.

selinresort-biertjetappen

Het avondbuffet

Voor het lunchbuffet was ik te laat in het hotel. Bij het dinerbuffet ben ik wel op tijd aanwezig. Het buffet is iets uitgebreider dan het buffet in het vorige hotel en iets minder uitgebreid dan dat van het eerste hotel. Er is wel voldoende te kiezen en de temperatuur is grotendeels OK. De pide (Turkse pizza) is naar mijn mening wel te lauw. Zeker gezien de lage prijs die ik voor dit hotel betaal, vraag ik me af waar ze het allemaal van doen. Ik heb iets van 75 euro inclusief BTW betaald voor 1 nacht. Als ik de BTW eraf haal en de commissie die het hotel aan booking.com af moet dragen dan blijft er iets van 55 euro over voor de overnachting, drie maaltijden (ik eet er overigens twee) en de nodige hoeveelheid drank. In mijn geval 3 bier, drie water en vijf cocktails.

selinresort-buffet1

Slapen

Voordat ik ’s avonds op pad ging naar de zwembadbar ben ik naar de receptie gegaan om te melden dat de airco niet werkt. Ze zouden hun monteur er naar laten kijken. Bij terugkomst op de kamer was het nog steeds warm op de kamer. Missie dus niet geslaagd. Jammer, want dit slaapt toch wat minder aangenaam dan een hotelkamer waarin het 21-22 graden Celsius is. Minpuntje voor dit hotel.

Eindoordeel

De prijs (75 euro per nacht voor 1 persoon) schept niet al te hoge verwachtingen. En terecht, zoals de warme kamer en het niet adequaat daarop reageren bewijzen. Het eten is voor dit bedrag zeker niet slecht en de tequila sunrise zorgt ervoor dat ik toch goed slaap. Zou ik in dit hotel een vakantie van een week of langer willen vieren? Nee! Op papier is dit een vijfsterrenhotel, maar in de praktijk kunnen ze niet aan de echt goede hotels tippen.

Lees meer

Deze verhalen zijn gepubliceerd in mijn serie over all-inclusive vakanties in Turkije:
All inclusive in Turkije deel 1: introductie over all-inclusive hotels in Turkije

All inclusive in Turkije deel 2: hotel Melas Lara
All inclusive in Turkije deel 3: hotel Crystal De Luxe Resort & Spa

selinresort-gebouw

Soortgelijke berichten