All inclusive in Turkije – deel 3

Tijdens mijn reis van één week langs een populair stuk zuidkust van Turkije test ik een aantal all-inclusivehotels uit. Deze vorm van vakantie vieren geniet niet mijn voorkeur. Toch doe ik mijn best om openminded een aantal van dit soort hotels uit te proberen en er mijn eerlijke mening over te geven. In een serie van een paar artikelen deel ik mijn ervaringen. Ik ben zelf ook erg benieuwd of ik aan het einde van de week mijn mening bij zal stellen over all-inclusive vakanties in Turkije. Het tweede hotel dat ik uitprobeer is Crystal De Luxe Resort & Spa. Dit hotel ligt in de Turkse badplaats Kemer. Het hotel behoort tot de vijfsterrencategorie en ligt aan de rand van het centrum van Kemer, op zo’n tweehonderd meter van het strand af.

Eerste indruk van Crystal De Luxe Resort & Spa

Laat me maar met de deur in huis vallen: wat een verschil met het Melas Lara hotel waar ik de vorige nachten heb verbleven. En dat verschil is niet positief. Het Crystal hotel voldoet eigenlijk aan de negatieve gedachtes die ik vooraf van all-inclusive vakanties in Turkije had. Geen hartelijk welkom met een welkomstdrankje, maar eigenlijk een onwarm welkom omdat ik drie uur voor inchecktijd op kwam dagen. Of ik wel eventjes de administratie af kon handelen en de bagage achter kon laten.

Ik ben eerst Kemer gaan fotograferen. Bij terugkomst in het hotel kon ik mijn kamer wel in. Althans, in de tweede kamer, want het slot van mijn eerste kamer deed het niet meer. De kamer ziet er zeker aardig uit, hoewel je wel voelt dat er minder luxe materialen gebruikt werden dan in het vorige hotel. De spiegel in de badkamer hangt ook serieus scheef. Dat geeft toch een wat mindere kwaliteitsbeleving. Toen ik een koud flesje water uit de minibar wilde pakken bleek deze niet koud te zijn. Sterker nog: alles in de koelkast was op kamertemperatuur. Dat zal op dat moment een graad of 22 tot 24 geweest zijn. Een misser wat mij betreft.

kemer-kamer

De drank

In de eerste middag heb ik al een paar drankjes uitgeprobeerd. Het eerste wat me opviel is dat ze hier B-merk frisdrank gebruiken zoals Pepsi Cola. Ik bestel echter een biertje. Het zou Efes moeten zijn die getapt wordt, maar hij smaakt minder goed dan de Efes die ik eerder in Turkije opheb. Verkeer getapt? Vuile leiding? Geen Efes maar een ander merk? Ik zou het niet weten.

Later probeer ik een cocktail: een ‘Paradise’. Deze cocktail die gin, apricot brandy en jus d’orange bevat is helaas verre van paradijselijk. Hij is zo zoet dat spontaan het glazuur van mijn tanden springt. Dan nog maar één van mijn favorieten uitproberen: de mojito. De presentatie is belabberd ( stukjes steel van de munt erin, pitten van de citroen, citroen in plaats van limoen), maar de smaak valt niet tegen. Ik heb ze zeker wel eens slechter op. Ik zou de smaak wel een voldoende durven te geven.

Wat overigens ook een duidelijk verschil is met het vorige hotel is de hoeveelheid moeite die je hier moet doen om de aandacht van de obers te trekken. Niet voor niets dat je best wat gasten zelf naar de bar ziet gaan om drank te halen.

Opvallend

Terwijl ik op het terras van het Crystal De Luxe hotel zat werd ik erg nieuwsgierig wat anderen van dit hotel vinden. Tot mijn verbazing zag ik het hotel op Tripadvisor op de achtste plek staan van 222 hotels in Kemer. In de Nederlandse beoordelingssite Zoover krijgt het hotel op het moment dat ik er ben een gemiddelde waardering van 8,9. Ben ik zo verwend of zijn die andere gasten zo snel tevreden met wat ze krijgen? Ik begrijp de hoge waarderingen niet helemaal. Mogelijk liggen de verwachtingen veel minder hoog als je een week Turkije boekt voor 400-500 euro per persoon?

kemer-gyros

Het buffet

Wat mij betreft scoort het dinerbuffet geen voldoende. Wat ik geproefd heb was te zout en/of te taai en/of gewoon niet zo lekker. Ik zet ook mijn vraagtekens bij de bacteriologische omstandigheden. Het vlees dat ik op mijn bord had was eerder lauw dan warm. Dit zijn temperaturen waarbij bacteriën zich graag vermenigvuldigen.

Eindoordeel

Ik zou er verdrietig van worden als ik een week of langer in dit hotel zou moeten verblijven. Lekker eten en drinken zijn belangrijker dan een lager prijs. In dit geval vind ik zelfs de betaalde 90 euro voor 1 persoon nog aan de hoge kant.

Lees meer

Deze verhalen zijn gepubliceerd in mijn serie over all-inclusive vakanties in Turkije:
All inclusive in Turkije deel 1: introductie over all-inclusive hotels in Turkije

All inclusive in Turkije deel 2: hotel Melas Lara

Soortgelijke berichten

Dintelse Gorzen
12 januari 2015
Het Ibiza gevoel
08 september 2016
All inclusive in Turkije – deel 1
08 oktober 2015