All inclusive in Turkije – deel 2

Tijdens mijn reis van één week langs een populair stuk zuidkust van Turkije test ik een aantal all-inclusivehotels uit. Deze vorm van vakantie vieren geniet niet mijn voorkeur. Toch doe ik mijn best om openminded een aantal van dit soort hotels uit te proberen en er mijn eerlijke mening over te geven. In een serie van een paar artikelen deel ik mijn ervaringen. Ik ben zelf ook erg benieuwd of ik aan het einde van de week mijn mening bij zal stellen over all-inclusive vakanties in Turkije. Het eerste all-in hotel is Melas Lara. Dit hotel ligt in Lara, wat de toeristenwijk van Antalya is. Het all inclusive toerisme in Antalya concentreert zich vooral hier rond Laar Beach.

Eerste indruk van Melas Lara

Direct bij aankomst maakt het Melas Lara Hotel een goede indruk. Dat komt door de wat meer ingetogen, maar zeker niet minder luxe uitstraling. Sterker nog: het ontbreken van kitsch zorgt ervoor dat dit hotel wél een luxe uitstraling heeft. Er is vooral gebruikgemaakt van mooie materialen in aardtinten. Het inchecken verloopt voorspoedig. Binnen tien minuten ben ik op mijn kamer. Deze kamer is ook zeker mooi en voldoet aan de verwachtingen die je bij een vijfsterrenhotel mag hebben.

melaslara-kamer

Lunchbuffet

Omdat ik rond lunchtijd aankom, mag ik na het inchecken meteen door naar het buffetrestaurant. Ook hier is de indruk meteen goed. Het restaurant oogt niet massaal en is eigenlijk bijna gezellig te noemen. De gerechten zien er goed uit. Ik neem een gemengd bordje met van alles wat. Alles smaakt eigenlijk goed.

Dinerbuffet

’s Avonds is het weer tijd voor buffet. Als je all-in doet dan moet je gewoon drie maal daags aanschuiven. Voor het avondbuffet geldt nog meer dan het lunchbuffet: mooi eten, veel keuze en gewoon goed. Behalve het feit dat ik het eten zelf op mijn bord schep merk ik eigenlijk aan niets dat het een buffetmaaltijd is. Ook een complimentje voor het bedienend personeel. Ze zijn snel met het voorzien van drank en het weghalen van lege borden. Dat zie ik wel eens anders.

melaslara-buffet

Drank

Een redelijk vaak voorkomend minpunt bij all inclusive hotels is de kwaliteit van de drank. Bij Melas Lara krijg je Efes bier, Coca Cola en zijn de cocktails aardig. Ook op dit gebied overstijgen ze de middelmaat duidelijk. De gin fizz viel tegen, maar er zijn weinig hotel waar ze die goed maken. De mojito (geen prefab) haalt een ruime voldoende.

A la carte eten

De tweede avond heb ik a la carte gegeten. Het thema was ‘western cuisine’, waarmee alle keuken ten westen van Antalya bedoeld worden. Gedurende twee uur krijg je vijf gangen geserveerd, waarbij je de laatste twee gangen kunt kiezen. Ook hier weet hotel Melas Lara me weer op positieve wijze verrassen. Alles smaakt goed en de bediening serveert me de hele avond met de vriendelijkheid die daarbij hoort.

Toch minpunten?

Omdat geen enkel hotel helemaal perfect is, heb ik ook hier enkele minpunten kunnen vinden. Het zijn geen zware missers, maar naar mijn smaak maakt dit het hotel niet perfect. Ten eerste vind ik het bed aan de harde kant. Ik kan me echter voorstellen dan het gros van de mensen deze stevigheid wel zal bevallen. Ten tweede is het kussen te stevig. De kussens zijn te vol gevuld, waardoor ik ze minder comfortabel vind. Het derde minpuntje is dat het hotelpersoneel je bijna standaard in het Duits aanspreekt. Goed bedoeld, maar ik ben geen Duitser, Turkije is niet Duitstalig (hoewel ik daar bijna aan ga twijfelen) en Duits is geen wereldtaal.

Eindoordeel

Hotel Melas Lara is een goed vijfsterrenhotel met een goede all-inclusive service. De prijs die ik betaalde (145,50 euro per nacht) is gezien de kwaliteit van het eten zeer zeker acceptabel. Ik zou dit hotel zeker op mijn shortlist zetten als ik een all-inclusive vakantie in Turkije zou willen vieren.

melaslara-zwembad

Soortgelijke berichten

Het Ibiza gevoel
08 september 2016
Perge
27 december 2015
Onze eerste cruise – deel 4
27 mei 2015