All inclusive in Turkije – deel 5

Tijdens mijn reis van één week langs een populair stuk zuidkust van Turkije test ik een aantal all-inclusivehotels uit. Deze vorm van vakantie vieren geniet niet mijn voorkeur. Toch doe ik mijn best om openminded een aantal van dit soort hotels uit te proberen en er mijn eerlijke mening over te geven. In een serie van een paar artikelen deel ik mijn ervaringen. Ik ben zelf ook erg benieuwd of ik aan het einde van de week mijn mening bij zal stellen over all-inclusive vakanties in Turkije. Het vierde (en laatste) all-inclusive hotel dat bezocht wordt is Kempinski The Dome in de mondaine badplaats Belek. Dit hotel is de duurste van de vijf hotels (waarvan vier all-inclusive hotels) tijdens mijn reis van een week langs de Turkse Rivièra.

Klasse

De Kempinski keten is mij niet geheel onbekend. In de loop der jaren heb ik binnen hun loyaliteitsprogramma de gouden status bereikt. Als het enigszins kan dan staan de Kempinski hotels altijd op mijn shortlist van hotelketens waar ik wil overnachten. Tot nu toe hebben alle Kempinski-hotels één ding gemeen en dat is de klasse die ze uitstralen. Bij het boeken van Kempinski The Dome als laatste hotel op mijn trip hoopte ik daar natuurlijk op. En ook dit Kempinski hotel maakt deze verwachting geheel waar. Ik had zo mijn vraagtekens bij een écht luxe vijfsterrenhotel in de combinatie met all-inclusive. Op de dag van aankomst zijn al deze twijfels weggenomen. Een prachtige entree zonder kitsch je zijn en een nog mooiere hotellobby, waar je plaatsneemt in fauteuils om de incheckprocedure te ondergaan.

kempinski-the-dome-entree

Lunch & strand

Mijn kamer is helaas nog niet klaar. Ik gebruik de wachttijd om van het lunchbuffet gebruik te maken en daarna het strand te verkennen. Het lunchbuffet is ronduit goed. Andere woorden kan ik hier niet voor gebruiken. Na het tafelen wandel ik via het zwembad richting het privéstrand. Wat hierbij direct opvalt, is de hoeveelheid ligstoelen die rondom het zwembad staan. Hier heerst een aangename rust. Hier lig je niet bijna op elkaar, maar heb je voldoende ruimte rondom een prachtig aangelegd zwembad.

kempinski-the-dome-zwembad

Het strand is helemaal een verademing vergeleken met eerdere hotels die ik deze reis bezocht heb. Een prachtig breed zandstrand waar tussen de ligbedden en kabaja’s door veel ruimte over is. Het mooiste is de pier die voor het hotel aangelegd is. Centraal op de pier staat een bar en daaromheen allemaal kabaja’s, zitjes en ligbedden. Ik heb mijn favoriete plekje in Turkije ontdekt!

Aan de bar drink ik twee van mijn favoriete cocktails: een mojito en een Long Island Iced Tea. Beiden prima klaargemaakt. De mojito is met Havana Club bereid (zoals het hoort) en de Long Island Iced Tea bevat voldoende alcohol om ervoor te zorgen dat ik niet meer auto mag rijden (zoals het hoort). Mijn eerste uurtjes in Kempinski The Dome kunnen niet meer stuk. Wat betreft drankjes mag je dit hotel tot de ultra all inclusive hotels rekenen. 

kempinski-the-dome-mojito

De kamer

Na een uur aan het strand ga ik voor het eerst naar mijn kamer. Dit is hoe een vijfsterrenhotel hoort te zijn: luxe maar ingetogen en smaakvol. Alles zit er op en er aan. Niet onbelangrijk: een aparte douche en apart bad. Ik vind het zo cheap als je een bad in moet klauteren om een douche te nemen. Omdat ik het all-inckusivepakket heb genomen is ook de minibar inbegrepen. Naast A-merk drankjes vallen hier ook Pringles, nootjes en snoepgoed onder. Op het bureau staat een schaaltje met vers fruit klaar voor me en een ‘persoonlijke’ welkomstbrief. Hier weten ze hoe het hoort.

kempinski-the-dome-kamer

Ander publiek

Opvallend is dat je hier ook meteen ander publiek ziet. Bij het avondeten waren de gasten dusdanig gekleed dat ik me afvroeg of het gala-avond was. Wat ik meteen op moet merken is dat er in dit hotel een redelijke hoeveelheid Russische gasten verblijft. Ik lees in de media weleens over asociale Russen die met borden vol door de buffetrestaurants lopen, zich luidruchtig gedragen en die wat moeite hebben met zich aan te passen aan voor ons gangbare omgangsvormen. Ik herken dit helemaal niet in de Russische gasten die hier verblijven. Eerlijk gezegd zijn ze relaxter en beter gemanierd dan een gemiddelde Nederlandse toerist die ik hier in Turkije heb gezien.

kempinski-the-dome-zonsondergang

Mijn oordeel

Alles is gewoon goed aan Kempinski The Dome. Dit hotel zou ik zeker in overweging nemen als ik met het gezin een keer een all-inclusive vakantie in Europa zou willen vieren. Het woordje ‘als’ is wel belangrijk in de vorige zin, want ik merk toch dat ik steeds meer de voorkeur geef aan de heerlijke rust van een privéwoning op vakantie.

Het verblijf in Kempinski The Dome was het duurste van de hele reis. Ik betaalde via booking.com 173 euro per nacht inclusief de verzorging op basis van all-inclusive. Ik ben echter gewend om dit soort hotels voor eenzelfde bedrag te boeken zonder ontbijt, diner of drank. Vanuit dat opzicht is het hotel eigenlijk een stuk goedkoper in verhouding tot andere Kempinski-hotels waar ik verbleven heb.

Lees meer

Deze verhalen zijn gepubliceerd in mijn serie over all-inclusive vakanties in Turkije:
All inclusive in Turkije deel 1: introductie over all-inclusive hotels in Turkije

All inclusive in Turkije deel 2: hotel Melas Lara
All inclusive in Turkije deel 3: hotel Crystal De Luxe Resort & Spa
All inclusive in Turkije deel 4: hotel Kamelya World Hotel Selin Resort & Spa

kempinski-the-dome-steiger

Soortgelijke berichten

Magnum Pleasure Store
06 mei 2015
5x zien & doen in Rome
21 april 2018
Het Ibiza gevoel
08 september 2016