Ontbijt tussen de wasmachines

Het afgelopen weekend hebben mijn vrouw en ik doorgebracht in Antwerpen. We moesten wat nieuwe foto’s maken en een aantal plekken bezoeken waar we nog niet geweest waren (ja, die bestaan nog in Antwerpen). Een van de plekken die we bezocht hebben is de Wasbar. Ik werd door Jeroen (mijn ‘partner in crime’) getipt om hier eens een kijkje je gaan nemen. Ik ben hem daar dankbaar voor, want de Wasbar behoort tot het lijstje van bijzondere horecaconcepten die je tegenwoordig in grotere steden aan kunt treffen.

Een wasserette

Wat je niet direct beseft als je de Wasbar binnenstapt is dat het niet alleen een koffiebar/ontbijtcafé/lunchbar/cocktailbar is, maar bovenal ook nog vooral een wasserette waar je in het openbaar je vuile was schoon kunt wassen. Het enige wat je hier niet kunt wassen is zwart geld. Je kunt bij de Wasbar alleen maar met betaalkaarten (pin, creditcard) betalen. Het leuke aan het hele concept is dat het element ‘wassen’ op verschillende manieren terugkomt in de zaak. De stapel servetjes liggen onder een ouderwets gietijzeren strijkbout, de lampen zijn gemaakt van kleerhangers, er is een waslijn door de zaak gespannen met wasknijpers en  langs de muren staan rijen wasmachines opgesteld met daar bovenop allerlei wasmiddelen ter decoratie.

wasbar-antwerpen3

Ontbijten

Populair is het weekendontbijt bij de Wasbar. Door het late tijdstip was er in ons geval meer sprake van een brunch dan van een ontbijt. We kozen voor het ontbijt der ontbijten: het Wasbar’s Weekendontbijt. Voor ons beiden was het ontbijt te groot om het helemaal op te eten. Voor 18 euro per persoon krijg je een heerlijk broodje, een croissant, uitgebreid luxe beleg (waaronder zalm en seranoham), een verse bioyoghurt met framboos en cruesli, een glas versgeperst fruitsap en een glaasje bubbels. Daarnaast kun je onbeperkt chocoladekoeken, gekookte eitjes en fruit eten. Opvallend is dat koffie niet inbegrepen is bij het ontbijt.

wasbar-antwerpen4

Prijs/kwaliteit

Eerlijk is eerlijk: er zijn plekken waar je een luxer en/of goedkoper kunt nuttigen. Beleving is echter een belangrijk element als je een stedentrip maakt. En die is er zeker. Een goede ambiance, vriendelijk personeel, een unieke setting en heerlijke achtergrondmuziek zorgen ervoor dat een eindrekening van 41 euro voor een ontbijt voor twee met plezier afgetikt wordt. Zeker als je moet kiezen tussen de Wasbar en een vergelijkbaar bedrag betalen in je hotel (Radisson Blu Astrid rekent 23 euro p.p.) dan is de keuze al snel gemaakt. Wie zelf een keertje in het weekend wilt ontbijten bij de Wasbar dan kun je beter vooraf reserveren. Dat kan via hun website.

wasbar-antwerpen2

Soortgelijke berichten

Pittoresk Valkenburg
02 april 2021
5x zien & doen in Milaan
21 augustus 2018
Autorijden in Turkije
19 oktober 2015