Weer naar de Keukenhof

We leven in een periode waarin reizen beperkt wordt, waarbij de terrassen gesloten zijn en waarbij een bezoek aan musea, dierentuinen en andere bezienswaardigheden grotendeels onmogelijk zijn. De regels die vanwege de bestrijding van COVID-19 gelden zorgen ervoor dat er vooral op het gebied van ontspanning veel beperkingen zijn. Hoe fijn is het dan als er ineens aangekondigd wordt dat een aantal plekken tijdelijk open mogen. Afgelopen dinsdag verschenen geheel onverwacht berichten in de media dat verschillende evenementen en activiteiten onder het kader van een test weer toegestaan zijn. Er gelden wel wat voorwaarden, waarvan de verplichte negatieve coronasneltest de belangrijkste is. De combinatie van een negatief testresultaat in combinatie met een vooraf gereserveerd ticket zorgt ervoor dat je weer naar bijvoorbeeld de Keukenhof mag. Deze grootste bloementuin van Nederland mag 6 dagen opengaan voor maximaal 5000 bezoekers per dag. Dat lijkt veel, maar als je weet dat op normale dagen er tussen de 20 en 50 duizend bezoekers door de poorten naar binnen gaan, dan wordt al snel duidelijk dat met deze maatregel meer ruimte gecreëerd wordt.

Ondanks de matige weersverwachtingen heb ik deze kans niet laten lopen. Woensdagochtend kocht ik mijn ticket en heb ik mijn afspraak voor de sneltest gemaakt. Die is ‘gratis’. Met andere woorden: deze wordt in dit geval door de overheid gefinancierd. Op donderdagmiddag ben ik naar de testlocatie in Breda gegaan om de sneltest te doen en een kwartier later had ik groen licht. De uitslag was negatief.

Gisteren mocht ik tussen 13:00 en 14:00 uur naar binnen. Laat me maar met de deur in huis vallen: het was heerlijk om weer eens een keertje op pad te kunnen. Lekker wandelen tussen de bloemen, op zijn tijd wat mooie foto’s proberen te maken en vooral onderdeel zijn van iets wat vroeger heel normaal was, maar nu als bijzonder ervaren wordt. Want kunnen gaan en staan waar en wanneer je wilt, is momenteel ondenkbaar. Het leven is er niet leuker op geworden, zeg maar. Daardoor waardeer je het wel zo enorm op het moment dat iets wél kan. En met mij de andere mensen die gisteren in de Keukenhof liepen of werkten. Want hoe fijn is het dat je als hovenier ziet dat mensen van de prachtige bloemen genieten. Of dat je aan de toegangspoort bezoekers vol verwachting naar binnen ziet gaan.

De Keukenhof dit jaar bezoeken?

De Keukenhof is per jaar slechts zo’n 8 weken geopend. De oorspronkelijke openingsdatum lag voor dit jaar op 20 maart. Het park kreeg vanwege de coronamaatregelen geen toestemming om open te gaan. Uiteindelijk ziet het ernaar uit dat het zal blijven bij 6 testdagen: gisteren, vandaag en morgen zijn de eerste drie dagen. Volgende week vrijdag, zaterdag en zondag mogen er nogmaals vijfduizend bezoekers per dag naar binnen. Daarvoor moet je via https://keukenhof.nl/nl/ een kaartje kopen en vervolgens een sneltest regelen. Eerlijk gezegd vraag ik me af of het nu nog lukt om tickets te regelen. Want op het moment dat ik dit artikel zit te tikken, ligt de webshop van de Keukenhof er uit.

Fotoreportage van de Keukenhof

Wie niet aan tickets kan komen en toch graag de Keukenhof editie 2021 wil zien, die op https://www.in24fotos.nl/keukenhof/ een fraaie fotoreportage bekijken. Deze foto’s heb ik gisteren in de Keukenhof geschoten.

Soortgelijke berichten