Je hoeft echt niet ver te reizen om mooie plaatjes te schieten. Gisteren was het een vrij grijze en winderige zondagmiddag in januari, maar wél droog. Prima weer om lekker eventjes uit te waaien. Omdat je aan het strand gezandstraald wordt kies je er op zo’n dag beter voor om de natuur in het binnenland op te zoeken. Ik koos gisteren voor de Dintelse Gorzen. Dit fraaie natuurgebied ligt ten noorden van Steenbergen in de provincie Noord-Brabant.

De Dintelse Gorzen vormen een heerlijk gebied om doorheen te wandelen. De regen die afgelopen week gevallen is zorgde wel voor zeer drassige paden, maar het was nog wel te doen. Als je een beetje goed oplette kreeg je geen natte voeten.

Schotse Hooglanders

Een prachtig element binnen de Dintelse Gorzen zijn de Schotse Hooglanders. Deze Schotse rundersoort heeft een flinke langharige vacht en prachtige hoorns. In de zomer tref je ze vaak aan in het water. Gisteren poseerden ze gewillig tussen de bomen en het gras. Het leverde mooie foto’s op waardoor z’n zondagmiddag in een grijs Nederland geen straf meer is.