Hoewel schoonheid altijd volledig subjectief is, zie je vaak dat mensen redelijk gelijkgestemd zijn als het neerkomt op schoonheid. Vraag aan honderd mensen wat zij het mooiste strand van Rhodos vinden en Tsambíka Beach zal redelijk vaak genoemd worden en verder waarschijnlijk een aantal stranden aan de oostkust van Rhodos. Hier is de zee rustiger, hier vind je zandstranden en hier gaat de massa naartoe om te zonnen en te zwemmen.

Mijn favoriete stranden liggen juist aan de westkust. Aan de noordwestkust van Rhodos wel te verstaan. De stranden van Ixia, Ialyssós en Kremastí kunnen mij veel meer bekoren dan de populaire stranden aan de andere kant van het eiland.

Mijn absolute favoriet is Kremastí Beach. Dit strand bestaat uit kiezels, ligt in de wind en heeft amper voorzieningen. Maar wat is de zee hier prachtig zeg! Er zijn weinig plekken in Europa waar de zee zo fel blauw toont, zeker als de zon wat hoger aan de hemel staat. Het strand is rustig. Het wordt vooral bezocht door locals om te surfen of te vissen. Het aantal toeristen dat Kremastí Beach weet te vinden is vrij klein. Het zijn vooral de enkele toeristen die in Kremastí verblijven die de weg naar het strand weten te vinden.

Als je echt wilt ontspannen op dit heerlijke strand op Rhodos ga dan tegen het einde van de middag, als de wind meestal wat aangetrokken is, bij de kleine ‘kantina’ zitten die aan het strand te vinden is. Bekijk onder het genot van een lekker biertje hoe de kitesurfers tekeer gaan op de felblauwe golven. Wedden dat de tijd eventjes helemaal stil staat bij je?