5 jaar Burj Khalifa

Vandaag is het een feestelijke dag in Dubai. Het is de vijfde verjaardag van Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Burj Khalifa werd op 4 januari 2010 officieel geopend na een bouwperiode van meer dan vijf jaar. Tot aan de openingsavond ging men er nog vanuit dat de 828 meter hoge toren Burj Dubai zou gaan heten. Tijdens de spetterende openingsceremonie werd de naam Burj Khalifa onthuld.

Inmiddels is Burj Khalifa niet meer weg te denken uit het beeld dat mensen van Dubai hebben. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen Downtown Dubai om de enorme toren te bewonderen. Pas als je op de grond voor Burj Khalifa staat zie je pas hoe indrukwekkend groot dit bouwwerk is. Ontzag en bewondering zijn de emoties die dan bij de meeste bezoekers omhoog komen. Ik kan me nog goed mijn eerste keer herinneren dat ik oog-in-oog stond met dit ongelooflijk mooie staaltje moderne architectuur. Het was in maart 2009. De Dubai Mall was al open en de buitenkant van Burj Khalifa was al zo goed als klaar. De Dubai Fountain werd op dat moment nog aangelegd. Het gevoel dat ik toen had komt weer naar boven als ik aan het moment terugdenk dat ik uit de Dubai Mall stap en Burj Khalifa zie staan. Inmiddels heb ik Burj Khalifa al vele keren gezien, maar het gevoel van ontzag blijft bestaan.

Burj Khalifa is niet alleen indrukwekkend vanaf de grond. Het gebouw biedt natuurlijk ook een fantastisch uitzicht. Vandaag is ook de vijfde verjaardag van ‘At The Top Burj Khalifa’, het uitzichtplatform dat je tegen betaling kunt bezoeken. Tot enkele maanden geleden zat At The Top op de 124e verdieping. Het uitzicht vanaf 450 meter hoogte is al indrukwekkend te noemen. Tegenwoordig kun je nog hoger: op 555 meter hoogte zit Burj Khalifa SKY. Vanaf deze 148e verdieping kun je nog verder kijken als de weersomstandigheden het toelaten.

Feestdag

De 5e verjaardag van Burj Khalifa gaat niet zomaar voorbij. At The Top heeft voor vandaag allerlei acties in petto. Zo krijgt iedereen die vandaag ook jarig is 50% korting op de entree naar At The Top Sky. Voor alle bezoekers liggen er cadeautjes klaar en voor wie een ticket voor At The Top op de 124e verdieping geboekt heeft is er vandaag een gratis upgrade naar At The Top SKY op de 125e verdieping.

Burj Khalifa

Burj Khalifa overdag

Soortgelijke berichten

Waarom Dubai?
23 december 2014
5x zien & doen in Dubai
24 oktober 2018
Miljoenen bloemen
23 december 2014