Waarom Dubai?

Mensen vragen me weleens af waarom ik zo vaak naar Dubai ga. Wat is er toch zo interessant aan deze kunstmatige stad in de woestijn? Waarom weer foto’s maken die je waarschijnlijk toch al hebt?

De verklaring is simpel. Ik heb een fascinatie voor steden en in het bijzonder steden waarbij er sprake is van een bijzondere mix. Een voorbeeld hiervan is Miami (Caribbean meets America) of Hong Kong (East meets West), maar zeker ook Dubai. Op een plek aan de Arabische golf waar pakweg vijftien jaar geleden nog niemand van gehoord had hebben ze een prachtige oase gecreëerd die nu bijna iedereen kent en die een enorme aantrekkingskracht heeft op bezoekers uit heel de wereld.

Veel Dubai

Op dit blog zul relatief veel berichten over Dubai tegen gaan komen. Dat komt omdat ik probeer om toch minstens één keer per jaar naar Dubai te vliegen. Op die manier blijf ik up-to-date van alles wat er in Dubai gebeurt en verandert. Want dat Dubai snel verandert heb ik de afgelopen 17 jaar wel gezien. Sinds mijn eerste bezoek aan Dubai is dit emiraat bijna onherkenbaar veranderd. Er is een compleet nieuwe stad ontstaan naast het oudere deel van Dubai dat er al was. Ik merk dat foto’s soms na een half jaar al compleet outdated zijn. Dat is toch voldoende reden om zo af en toe eens naar Dubai te gaan?

Soortgelijke berichten

De perfecte vrijdagbrunch in Dubai
26 maart 2015
Miljoenen bloemen
23 december 2014
5x zien & doen in Dubai
24 oktober 2018