Dit vertellen influencers niet over Japan

Japan is een geweldige vakantiebestemming, weet ik uit eigen ervaring. Recent vloog ik voor de tweede keer in mijn leven naar het land van de rijzende zon. En eerlijk is eerlijk: ik vond de tweede keer misschien nog wel indrukwekkender dan mijn eerste reis naar Japan. Na de vakantie in Japan keerde ik dolenthousiast huiswaarts om daar mijn ervaringen met familie en vrienden te delen. Ik hoop dat mijn positieve beeld over Japan voldoende is geweest om mijn vrouw te overtuigen om een volgende Japan-reis met mij mee te gaan.

Ik moet zeggen dat ik misschien een beetje verblind ben door mijn ontluikende liefde voor Japan. Natuurlijk heeft ook deze bestemming zijn minpunten, die niet altijd aan het land of de bevolking zelf te wijten zijn. Om mijn lovende blogs en verhalen op mijn websites in balans te brengen, vertel ik jullie hier de dingen die influencers je niet vertellen over Japan.

Japan is te druk

Japan was altijd al een geliefde vakantiebestemming, maar zo druk als het nu is, is het nog nooit geweest in Japan. Het lijkt erop dat na het opheffen van de Covid-19 maatregelen iedereen naar Japan wil gaan. Dat is natuurlijk niet zo, maar nu er geen reisrestricties meer zijn, is het toerisme naar Japan explosief gegroeid. Het is dus druk in Japan en op de toeristische plekken eigenlijk te druk.

te druk in Japan

Vroeg opstaan heeft weinig zin

Als je nu naar Japan vliegt, dan heb je te maken met een tijdsverschil van 7 uur. Op tijd opstaan zal door de jetlag sowieso al een dingetje zijn. Het advies van veel bloggers en influencers is om vroeg op te staan als je in Japan bent. Dit vanwege de drukte bij de belangrijkste bezienswaardigheden. Laat mij je uit je droom helpen: vroeg opstaan heeft weinig zin. Het is een tip die vrijwel iedereen kent en vaak ook opvolgt. Voor dag en dauw opstaan zorgt er meestal voor dat je eerder in de drukte terechtkomt in plaats dat je hem ontwijkt.

Vermijd de zomermaanden

Voor veel mensen is de zomervakantie de periode dat er verre en langere reizen gemaakt worden. Voor Japan zou je dus geneigd zijn om het zomerseizoen te kiezen voor een vakantie naar Japan. Als je weet dat het in Japan ’s zomers warm tot heet en vochtig tot zeer vochtig is, met de kans op orkanen, dan kun je beseffen dat de zomer voor Japan qua weer niet de beste reistijd is. De combinatie van hitte en een hoge luchtvochtigheid maken het benauwd. Geen ideaal weer om de trappen naar een tempel te beklimmen.

Backpacken kan onhandig zijn

Binnen Japan reis je het beste zo licht mogelijk. Het zelf meenemen van koffers of andere stukken grote bagage is lastig, zeker binnen het openbaar vervoer. Met een koffer de metro van Tokyo in? Laat dit maar uit je hoofd. Denk je dat backpacken een handigere manier van reizen binnen Japan is? Ook voor je backpack is er vaak amper of geen ruimte. Je backpack mee willen nemen in een restaurant kan bijzondere situaties opleveren. De meeste Japanse restaurants hebben geen ruimte om een backpack te stallen.

Soortgelijke berichten

Geen gerelateerde berichten gevonden