5 redenen om een vakantie op Anguilla te vieren

Vergeleken met sommige Caribische eilanden die zich voordoen als toeristenvallen, vind je op Anguilla iets authentiekers. Er is een embargo op grote cruiseschepen, casino’s en hoge hotels, maar een overvloed aan helder, koraalrijk water, ongemarkeerde en onverharde wegen en eenvoudige villa’s aan het strand. Verwennerij is hier ook aan de orde van de dag, van de grandioze resorts tot het verfijnde dineren in de open lucht. Met weinig te doen behalve relaxen, zijn de dagen hier lang. Maar als de zon ondergaat, word je getrakteerd op een van de beste live muziekscènes op het westelijk halfrond.

Ben je nog niet verkocht? Bekijk dan hieronder de 5 redenen om een vakantie op Anguilla te vieren.

[1] Schitterende stranden

Anguilla heeft een aantal van de beste stranden van de Caraïben. Het populaire Amerikaanse Travel Channel rangschikt ze als de beste allround stranden ter wereld. We hebben het over perfect wit poederzand en adembenemend azuurblauw water. De belangrijkste plekken om wat zonnestralen op te vangen zijn Rendezvous Bay, perfect om langs het verblindend witte zand te slenteren en de kleurrijke strandtentjes langs de weg uit te proberen; en het afgelegen Little Bay als je meer van pittoreske romantiek houdt.

[2] Geweldig weer

Anguilla heeft een heerlijk Caribisch klimaat. De populaire website Klimaatinfo.nl stelt januari tot en met april voor als de beste tijd om Anguilla te bezoeken. Op deze manier kun je het orkaanseizoen vermijden, dat over het algemeen loopt van juni tot november.

Volgens de Anguilla Tourist Board valt er 35 centimeter regen per jaar (het regenseizoen is tussen september en oktober). De klimaatstatistieken van Anguilla op klimaatinfo.nl laten wat grotere hoeveelheden zien. Februari en maart zijn de droge maanden.

[3] Foodie Paradise

De culinaire scene in Anguilla is iets om te ontdekken. Met minder dan 15.000 inwoners telt het eiland meer dan 100 restaurants – één voor elke 150 Anguillianen – dus er is voor elk wat wils.

Ooit een Johnny Cake gegeten? Johnny Cake is de koolhydraatbron bij uitstek op Anguilla en is een hartig bijgerecht dat je op je bord vindt bij gebarbecued vlees of zelfs kreeft – met kreeftenbisque als een andere eilandfavoriet. Overdag zult u een hapje kunnen eten bij de vele strandtentjes, maar Anguilla heeft ook uitstekende eetgelegenheden die tot de allerbeste van de Caraïben behoren. Meads Bay is de thuisbasis van enkele van de hoogst aangeschreven restaurants.

[4] Ultieme wellness

Anguilla staat synoniem voor welzijn. Blauwe luchten, zonneschijn en een zwoele zeebries creëren daarvoor de ideale omgeving, hoewel het getrippel van de regen ook louterend kan werken. Resorts bieden spadiensten aan, waaronder zoutscrubs, manicures, pedicures, diverse aromatherapiebehandelingen en meer. Stel je voor dat je van dat alles kunt genieten met Shoal Bay als achtergrond.

Een masseuse kan je spanning verlichten met helende handen. Wil je een yogaretraite organiseren of een instructeur inhuren om te oefenen op het suikerzoete zand? Beide zijn mogelijk.

[5] Er is een verscheidenheid aan wilde dieren

Volgens Lonely Planet leven er op Anguilla 160 vogelsoorten, waaronder de Antilliaanse kuifkolibrie en de steltkluut. Kijk uit naar gekko’s, hagedissen, leguanen en nieuwsgierige dolfijnen. En zorg ervoor dat je afweermiddel meeneemt voor het wezen dat we allemaal haten: muggen.

De stranden van Anguilla worden gebruikt als broedplaats voor de karetschildpad. De karetschildpad is een bedreigde zeeschildpad. Als je ze toevallig uit het ei ziet komen en hun weg naar de zee ziet vinden, raak ze dan niet aan en hinder hun pad niet.

Hoe reis je naar Anguilla?

Op het moment dat je vanuit Nederland op zoek gaat naar Anguilla vakanties, dan zul je weinig tegenkomen. Touroperators bieden geen pakketreizen naar Anguilla aan. Je zult je vervoer en accommodatie dus zelf moeten regelen. Vanuit Nederland vlieg je het beste naar Sint Maarten en van daaruit kun je in een half uur per veerboot naar Anguilla reizen. Je accommodatie op Anguilla kun je via diverse websites zoals booking.com, hotels.com of Trivago boeken.

Soortgelijke berichten

Weer naar de Keukenhof
10 april 2021
5x zien & doen op Curaçao
26 juli 2018
Dintelse Gorzen
12 januari 2015