Wegdromen bij Frankrijk

In tijden dat reizen net wat verder weg lijkt dan normaal, is het juist zo fijn om toch eventjes weg te kunnen dromen bij een heerlijke vakantiebestemming. Zeker in tijden dat de media overspoeld worden met negativiteit. Ik ben liever bezig met inspiratie zoeken voor nieuwe reizen dan dat ik weer de volgende expert hoor over de moedeloze situatie rondom de covidpandemie. Ik wil niet bezig zijn met hoeveel G’s er ergens gaan gelden. Ben al jaren tevreden over mijn 4G en hoop binnenkort met een nieuw toestel een keer op 5G over te kunnen stappen.

Inspiratie

Gelukkig zijn er tal van manieren om de gedachten te verzetten en me met mijn hobby/werk reizen bezig te houden. Zelfs zonder daarvoor de deur uit te gaan. Zo kijk ik van tijd tot tijd een keer een aflevering van het BNN/Vara-programma ‘3 op reis‘ terug, bezoek ik reisblogs en lees ik van tijd tot tijd boeken en magazines over mooie bestemmingen. De afgelopen dagen ben ik in het veel verkochte boek ‘Frankrijk binnendoor‘ gaan lezen. Dit boek is sinds enkele weken in mij bezit. Ik had door drukte de rust niet gevonden om er uitvoerig in te gaan zitten lezen.

Frankrijk binnendoor

Ik moet zeggen dat ik erg nieuwsgierig was naar het boek. Ik kende de website frankrijkbinnendoor.nl al en ook de auteur van het boek, Ruud Couwenhoven, ken ik inmiddels persoonlijk. Natuurlijk wil je dan zien waarom dit boek de verkooplijsten in de categorie reisboeken al maandenlang domineert. Lezend en bladerend door zijn boek merk ik dat ik het een heel aangenaam boek vind. Ruud schrijft als Frankrijkliefhebber en -expert vanuit zijn eigen ervaringen. Dat doet hij in een fijne, begrijpelijke taal. Niet zoals zoveel blogmeisjes tegenwoordig die helemaal lyrisch zijn over iedere bestemming waar ze komen.

Ruud neemt mij mee in zijn verhaal over Frankrijk. Hij beschrijft het vanuit verschillende hoeken. Bekende inkoppers zoals Parijs en de Côte d’Azur vermijdt hij grotendeels. Hij neemt je mee tijdens een 4100 kilometer lange ontdekkingstocht door Frankrijk waarbij hij bekende en minder bekende plekjes afwisselt. Het is geen opsomming van de belangrijkste bezienswaardigheden van Frankrijk. In het boek lees ik verder veel praktische tips voor een vakantie in Frankrijk, zoals hoe het zit met autorijden in Frankrijk, de beste weetjes voor een goede reisvoorbereiding en een aantal heerlijke culinaire tips.

Cadeautip voor de decembermaand

Nee, ik word hier niet voor betaald. Niet in geld en niet in natura. Laat ik daar mee beginnen. Wat mij betreft is het boek Frankrijk binnendoor een ideaal cadeau voor in de schoen of onder de kerstboom. Het laat je tijdens deze donkere dagen wegdromen bij Frankrijk. Lekker mijmeren over een stokbroodje met kaas en een goed glas wijn in een Frans dorpje of ergens aan de Franse kust. Inmiddels kun je voor € 22,50 de vernieuwde 4e druk bestellen, waarin Ruud zijn camping en campertips voor Frankrijk met je deelt.

Het boek kun je hier bestellen en is ook verkrijgbaar in Nederland en België bij elke boekwinkel en online winkels zoals bijvoorbeeld Bol.com.

Frankrijk binnendoor

Soortgelijke berichten

Geen gerelateerde berichten gevonden