Spaar geen centen, maar mooie momenten

Op de facebookpagina van 3 op reis kwam ik de quote SPAAR GEEN CENTEN, MAAR MOOIE MOMENTEN tegen. Geen eigen uitspraak, maar eentje van een volger die ze gedeeld hebben.

Als ik tegeltjes met spreuken in mijn toilet zou hebben, net zoals mijn (groot)ouders die hadden, dan zou deze quote zeker op op een tegeltje in mijn toilet mogen hangen. In de jacht op geld en bezit vergeten veel mensen wel eens waar het om gaat in het leven. Geluk, liefde, gezondheid en het delen van mooie momenten. De sensatie van het kopen van een nieuwe auto of het nieuwste model iPhone ebt vaak al binnen enkele uren, dagen of weken weg. De prachtige herinneringen aan mooie momenten blijven.

Natuurlijk is wat geld opzij zetten en comfortabel leven aangenaam. Natuurlijk is geld uitgeven aan essentiële dingen in het leven belangrijker. Maar bezit boven beleving stellen is iets waar ik niet zoveel mee kan. Als ik dood ga dan herinneren mijn vrouw en dochters niet de welke opties ik op mijn auto had of wat voor gadgets ik kocht. Nee, ze zullen zich waarschijnlijk vooral herinneren wat we samen beleefd hebben. En dan vooral de momenten dat we als gezin echt tijd hadden voor elkaar. Dit soort momenten komen vooral voor op reis.

Ook de reizen die je alleen maakt zijn bijzonder. Eventjes uit je eigen omgeving, op jezelf aangewezen. Alleen met je gedachten en je omgeving. Hierdoor kun je een bestemming echt ervaren. Al je zintuigen staan open. Het enige nadeel is dat je op dat moment het niet met je familie, vrienden en kennissen kunt delen. Maar daarom ben ik ooit websites over reizen en reisbestemmingen gaan maken. Voor andere zijn er opties zoals facebook, instagram of gewoon de telefoon. Eventjes het thuisfront vertellen wat voor bijzonders je mee hebt gemaakt.

Hoewel ik er zeker voor zal zorgen dat mijn banksaldo voldoende zal zijn om te overleven, blijft voor mij het beleven altijd op nummer 1 staan. Er komt een moment dat je banksaldo en andere aardse bezittingen er niet meer toe doen, maar de herinneringen die je achterlaat wel.

Soortgelijke berichten

Geen gerelateerde berichten gevonden