Relaxed naar de Efteling

Eigenlijk ben ik geen pretparkfan. Als ik moet kiezen tussen een dagje naar een themapark of een hele dag klussen in de tuin, dan zul je mij eerder met de heggenschaar en ander tuingereedschap aan de slag zien gaan. Het is niet zo dat ik pretparken op zich niet leuk vind, hoor. Het is vooral de bijbehorende drukte en de vele wachtrijen die mij weghouden uit dit soort parken. Gelukkig hebben de kinderen nu een leeftijd dat ze zonder ons op pad kunnen. Dat doen ze dan ook steeds vaker. Er is echter één pretpark waar we ons van tijd tot tijd mee naartoe laten nemen: de Efteling. Net als voor zoveel Nederlanders vormt dit unieke park in Kaatsheuvel een jeugdherinnering. Zo ook voor mij. Toch sta ik tegenwoordig niet te popelen om mee te gaan. Het begint vaak al met de drukte bij aankomst en het parkeren. Daarna is het voor mijn gevoel vooral van wachtrij naar wachtrij gaan om uiteindelijk aan het einde van de dag moe huiswaarts te keren.

Twee weken geleden zijn we toch weer eens meegegaan naar de Efteling. Maar dan op een andere manier. Op aanraden van goede vrienden hebben we een huisje in Bosrijk gehuurd. Dit vakantiepark is eigenlijk onderdeel van de Efteling. Je ontvangt daarom voor heel het gezelschap toegangskaarten voor de Efteling, inclusief de hele dag van aankomst en de dag van vertrek. Daarnaast mag je ’s morgens een half uur voor opening het park en de attracties al in. Dit alles zorgt ervoor dat het zoveel relaxter is om de Efteling te bezoeken. Omdat de kinderen meerdere dagen achter elkaar het park in kunnen, hoeven ze niet persé alles op één dag te doen. Geen stress dus! Je kunt dankzij de app goed plannen wanneer je welke attractie doet. De wachttijden kun je daar real-time op volgen.

Het leukste is dat pa en ma naar het huisje kunnen zodra ze het beu zijn. Dat hebben wij zowel op zaterdag als op zondag gedaan. Zaterdagmiddag hebben we lekker gerelaxed op het terras van ons huisje. We hadden heerlijk nazomerweer! Op zondag hebben we eerst een lange wandeling in de Loonse en Drunense Duinen gemaakt om ons na de lunch bij het kroost te vervoegen. Heerlijk zo. We hadden zondag volop tijd om op ons gemak een biertje op het terras te doen en zaterdag hebben we op de Tiësto-watershow van superfontein Aquanura gewacht. We hoefden daarna niet met honderden of misschien wel duizenden mensen tegelijkertijd vertrekken vanuit de Efteling. Nee, wij konden naar ons gezellige huisje!

Ik ben om. Op deze manier naar een pretpark gaan is prima. Wil jij dit ook ervaren?
Bekijk de vakantiewoningen in Efteling Bosrijk

Voor andere vakantiehuisje- en hoteltips rond de Efteling kun je deze pagina bezoeken:
waar overnachten bij de Efteling (8 top-tips)

Soortgelijke berichten

Geen gerelateerde berichten gevonden