Barrio de Lagunillas in beeld

Afgelopen week was ik een paar daagjes in Malaga. Het sombere weer in Nederland joeg mij naar de Spaanse zon. Ter plaatse heb ik deelgenomen aan de Malaga Highlights fietstour, waarbij de gids ons onder andere de wijk Lagunillas liet zien. Dit rauwere stukje van Malaga ligt net ten noorden van het historisch centrum. De contrasten zijn groot. Daar waar het ‘Centro Histórico’ vooral de mooiste kanten van het leven in Malaga laat zien, daar toont ‘Barrio de Lagunillas’ de harde realiteit van hoe mensen leven die wat minder geluk in het leven hebben gehad.

Waarom als toerist dan toch Barrio de Lagunillas bezoeken? Ga je kijken naar hoe de arme mensen leven in hun soms krakkemikkige woningen? Nee: het is de kleurrijke kant die deze wijk de moeite waard maakt. Graffiti-artiesten hebben door middel van prachtige vormen van ‘street art’ hun wijk letterlijk en figuurlijk kleur gegeven. Sommige kunstwerken zijn vooral mooi, andere werken vertellen een verhaal waarbij sociale issues vaak centraal staan.

Barrio de Lagunillas is (nog) geen wijk waar je zult gaan overnachten als je in Malaga bent of waar je hippe eettentjes zult vinden. Ik verwacht eerlijk gezegd dat deze volksbuurt over een jaar of tien tot twintig getransformeerd zal zijn tot een hippe wijk. Hetzelfde gebeurde de afgelopen jaren al met het ten zuidwesten van het oude centrum gelegen Soho.

Wat mij betreft hoort de wijk Lagunillas tot de top 10 bezienswaardigheden van Málaga. Met de foto’s op deze pagina wil ik jullie kennis laten maken met Barrio de Lagunillas.

Soortgelijke berichten

Geen gerelateerde berichten gevonden