5x zien & doen in Miami

Je hebt besloten om naar één van de leukste steden van Amerika te gaan: Miami. Wat ga je daar zien en doen? Wat zijn de absolute hotspots die je niet mag missen als je een vakantie in Miami viert? Natuurlijk is het antwoord op die vraag deels afhankelijk van de persoonlijke interesses, je reisbudget en de hoeveelheid tijd die je hebt tijdens je verblijf in Miami. Toch ga ik proberen je een beetje de goede richting op te sturen. Uit alles wat je in Miami kunt doen heb ik een vijftal dingen gekozen die je wat mij betreft zou moeten zien en doen als je in Miami bent.

Miami is voor mij geen onbekend terrein. Mijn allereerste intercontinentale reis, 24 jaar geleden alweer, was naar Miami. In twee weken tijd heb ik samen met mijn lief Miami, Orlando en Key West bezocht. Voor mij stond een reis naar deze Amerikaanse stad met Caribische invloeden heel erg hoog op mijn bucketlist. Naar mijn mening voldeed de stad aan alle bijna verwachtingen die ik had. Het enige wat me tegenviel is dat het aantal klassieke Amerikaanse auto’s in het Art Deco District veel kleiner was dan ik verwacht had. Je kunt ze op één hand tellen. Dat neemt niet weg dat ik sindsdien met regelmaat naar Miami vlieg om vooral van de relaxte vibe van Miami Beach en natuurlijk ook het tropische weer te genieten. Bij voorkeur reis ik dan ook tijdens onze sombere winter naar Miami om daar een tijdje de warmte van de winterzon op te zoeken. Voor het overnachten kies ik meestal een van de leuke boutiquehotels in Miami Beach, waar de echte South Beach identiteit helemaal tot zijn recht komt.

Mocht je Miami in een rondreis door Florida in willen plannen dan zou je minstens enkele dagen Miami in je reisschema op moeten nemen. Als je de tijd hebt dan kun je je hier prima een week of langer vermaken.

[1] Art Deco District

Wat mij betreft is het Art Deco District het absolute hoogtepunt van Miami. Deze in het zuiden van Miami Beach gelegen historische wijk is hét visitekaartje van de stad. De Art Deco en Streamline architectuur zijn kenmerkend voor deze bezienswaardigheid. Ocean Drive is de meest iconische straat uit deze wijk. Aan de oostelijke kant van de straat heb je South Beach, wat als het populairste strand van Miami gerekend mag worden. Aan de westelijke kant staat een lange rij met Art Deco bouwwerken waar vooral hotels, winkels en restaurants in gevestigd zitten. De vele terrassen die je hier aantreft maakt van Ocean Drive een uitgaansgebied zoals je dat nergens anders in de Verenigde Staten aantreft.

Wat mij betreft moet je het Art Deco District tenminste twee keer bezoeken. Eerst overdag om de architectuur met de pasteltinten te bewonderen, bij voorkeur bij zonnig weer. Je moet hier echter ook na zonsondergang een keer komen. Dankzij de neonverlichting en de sfeervolle drukte laat vooral Ocean Drive zich van een totaal andere kant zien. Je kunt een avondbezoek natuurlijk prima combineren met een bezoek aan een restaurant of een bar in dit hippe district.

Art Deco District

[2] De stranden

Het strandleven vormt een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven binnen Miami. Vooral op South Beach kont men om te zonnebaden, te zwemmen maar vooral ook om te kijken en bekeken te worden. Fotomodellen en sportmannen zorgen voor een hoog gehalte aan strakke lijven op het strand. Het obesitasgehalte ligt hier beduidend lager dan op andere stranden in Amerika. Een gezonde sportieve levensstijl hoort bij veel inwoners en bezoekers van Miami Beach. Dat uiterlijk belangrijk is zie je overigens ook terug in de vaak extravagante auto’s die je in de buurt van de stranden ziet rijden.

[3] Everglades

Net buiten Miami ligt Nationaal Park Everglades. Het hele natuurgebied omvat een oppervlakte van ruim 20.000 km2. Dat is bijna de helft van Nederland! Het nationale park zelf is ruim zesduizend vierkante kilometer groot. Het grootste deel van de Everglades bestaat uit moeraslandschap. Dat zorgt voor een unieke mix van flora en fauna. Zo kun je hier de Amerikaanse krokodil in het wild tegenkomen. Als je een excursie naar de Everglades maakt dan kun je daar met een propellerboot over het water scheren, genietend van het landschap en zoekend naar wilde dieren. Deze boottocht zorgt voor een unieke en spectaculaire ervaring die leuk is voor jong en oud.

Everglades

[4] Bayside Market Place en een boottocht

Als ik eerlijk ben is Bayside Market Place niet de beste shopping mall van Miami. Ik denk dat dat toch nog steeds de Aventura Mall is. Voor toeristen is dit winkelcentrum denk ik wel de meest interessante. Dat komt door de mix van winkels, marktkraampjes met souvenirs en een paar terrasjes waar je geregeld kunt genieten van live-muziek. Als je in Bayside Market Place bent dan kun je ook meteen een boottocht maken. Van hieruit vertrekken rondvaarten richting Miami Beach, waarbij je ook rond Star Island vaart waar de villa’s van de sterren staan. Onderweg wordt exact verteld wie waar woont.

[5] Wynwood Arts District

Een wijk die sinds enkele jaren helemaal ‘hip & happening’ is, is het Wynwood Arts District. Tien jaar geleden was hier amper nog een toerist te vinden, maar tegenwoordig heeft Wynwood een enorme aantrekkingskracht op bezoekers aan Miami. In Wynwood vind je streetart op grote schaal, sfeervolle restaurantjes en fijne boetiekjes om te winkelen. Je kunt hier op eigen houtje door het openluchtmuseum rondwandelen of deelnemen aan een georganiseerde wandeltocht door Wynwood. Hoe je het doet, maakt niet uit, maar dat je Wynwood moet bezoeken als je in Miami bent is een feit.

Wynwood Arts District

Excursies boeken of een auto huren?

Miami is zo enorm groot dat je eigenlijk niets kunt ondernemen zonder enige vorm van vervoer. Je kunt losse excursies boeken of met de taxi of Uber reizen. Redelijk wat mensen (mijzelf incluis) gebruikt een huurauto als vervoermiddel in Miami. Op die manier kun je gaan en staan waar je wilt. Autorijden in en rond Miami is eenvoudig en vrij relaxed. Dat vrijwel alle huurauto’s met een automatische versnellingsbak uitgerust zijn helpt daar ook aan mee.

Wil je een auto huren die volledig verzekerd is, waarbij je geen eigen risico hebt en waarbij er geen rare toeslagen in rekening gebracht worden? Kijk dan bij de huurauto’s in Miami van Sunny Cars.

Meer over Miami

Wil je meer informatie over Miami lezen? Deze websites bieden uitgebreide info over Miami: Miami voor beginnersMiami tips op steden.net en de tien Miami tips op Miami top 10.

Over de ‘5x zien en doen’ artikelen

Dit soort inspiratie-artikelen zijn geschreven op mijn eigen ervaringen en voorkeuren. Als reisjournalist weet ik als geen ander dat wat als de absolute highlights van een bestemming gezien worden, soms helemaal niet jouw interesse kunnen wekken. Als musea niet jouw ding zijn, waarom zou je dan het ene na het andere museum aflopen tijdens een citytrip? Hetzelfde geldt voor kerken en andere geloofsgebouwen. Als je daar helemaal niets mee hebt dan sla je die toch gewoon over? Ik heb tijdens mijn vele reizen geleerd dat de sfeer en de mensen van een bestemming vaak veel belangrijker zijn dan een lijstje met hoogtepunten die je stap voor stap af moet werken.

Soortgelijke berichten

Geen gerelateerde berichten gevonden