Vooruitblik op het reisjaar 2016

Na een terugblik op het reisjaar 2015 is het vandaag tijd om vooruit te kijken. Wat zijn mijn reisplannen voor 2016 en welke nieuwe sites gaan er komen? Op dit moment ziet het er naar uit dat 2016 vooral in het teken zal staan van kortere reizen. Ik heb mezelf ten doel gesteld om binnen twee tot drie jaar ieder land dat tot Europa behoort, bezocht te hebben. In mijn geval betekent dat vooral de Britse eilanden, Scandinavië en een aantal landen in de Balkan bezoeken. Ook staan de microstaten San Marino en Liechtenstein nog op mijn lijst met onbezochte landen.

Korte reizen

Het maken van korte reizen (1 tot 3 dagen) in plaats van langere reizen (7 tot 10 dagen) is vooral om ervoor te zorgen dat ik iets meer thuis ben waardoor ik meer tijd heb om alles te verwerken en gewoonweg ook wat meer bij mijn gezin ben. Ik merk dat te veel langere reizen dicht op elkaar er voor zorgen dat je teveel materiaal moet verwerken waardoor het werk zich soms opstapelt. Dat wil ik dit jaar proberen te voorkomen door slimmer te reizen. De concepten www.in12uur.nl en www.in24fotos.nl lenen zich daar prima voor. 

Weinig nieuwe sites

In 2016 zal het aantal nieuwe websites dat ik wil maken flink lager zijn dan de afgelopen drie jaar. De focus zal vooral komen te liggen in het uitbreiden en verbeteren van bestaande websites om daarmee onze marktpositie te verstevigen. Een nieuw project waar ik wel naar uitkijk is Nieuw Bourgondië. Binnen deze website zullen twee passies van mij, reizen en lekker eten/drinken, met elkaar gecombineerd worden. Na een lange aanloopperiode zal deze site in het eerste kwartaal van 2016 eindelijk live gaan.

Op het programma

Het eerste korte reisje staat al half januari gepland. Na ruim twintig jaar ga ik Den Haag weer eens bezoeken. Het Mauritshuis staat al lang op mijn verlanglijstje en ik kijk verder wel wat de stad allemaal te bieden heeft. Wat verder zeker is, is dat ik in februari naar Oostenrijk ga. Een week in de sneeuw moet een Salzburg-pagina op steden.net op gaan leveren en een aantal Oostenrijkse dorpen op www.mooistedorpjes.nl. Voor deze site wil ik medio maart Friesland en Groningen bezoeken. Groningen is de enige provincie die nog ontbreekt op deze site.

In april gaan we naar de zon. We gaan naar de Dominicaanse Republiek, waar we anderhalve week gaan gaan genieten van zon, zee en de prachtige stranden van Punta Cana.

In de zomerperiode gaan we Spanje en Frankrijk bezoeken. Frankrijk pakken we onderweg naar Spanje mee. Ik heb een aantal bijzondere plekken in centraal Frankrijk in gedachte waar ik reportages over wil gaan maken. Vervolgens gaan we de Baskische steden Bilbao en San Sebastian bezoeken om de Baskische gastronomie te ontdekken en het Guggenheim Museum te bezoeken. Vervolgens wordt het twee weken verblijven in het binnenland van Spanje om van daaruit verschillende steden en dorpen te bezoeken. 

Op de wishlist

In het voorjaar vlieg ik zo goed als zeker naar Sint Maarten. Dit Caribische stukje Nederland staat al lang op mijn verlanglijstje. Voor de rest staat er nog heel veel open. Ik denk zelf aan Dublin, Glasgow, Krakau, Turijn, Lille en Vilnius als stedenbestemmingen. Verder kijk ik wel hoe het jaar loopt.

Iedereen een fijn reisjaar toegewenst!

Soortgelijke berichten

Geen gerelateerde berichten gevonden