Wie graag reist die probeert meestal zoveel mogelijk verschillende plekken te bezoeken. De wereld is immers zo groot en gevarieerd dat er wel honderden bestemmingen te verzinnen zijn die de moeite van het bezoeken waard zijn. En dan zijn er waarschijnlijk ook nog honderden plekken waar je niet aan denkt, maar die je zeker wel leuk zou vinden om te bezoeken. De meeste reizigers die vooral van nieuwe plekken ontdekken houden, keren niet of amper terug naar een plek waar ze al eerder geweest zijn. Toch heeft ook dit type toerist vaak wel een plek waar ze eens of zelfs meerdere keren naar terugkeren. Simpelweg omdat ze zich er erg thuis voelen. Voor mij is Aruba zo’n plek.

Aruba is vooral een zonnig vakantie-eiland. Aruba blinkt niet uit op het gebied van natuur, cultuur, historie, musea, bezienswaardigheden of andere redenen waarom je voor een specifieke bestemming zou kiezen. Aruba heeft wel een heerlijk tropisch klimaat, mooie stranden, comfortabele hotels en bovenal een veilige omgeving. Aruba betekent dan ook vooral onbezorgd genieten van de geneugten des levens. Het Caribische eiland heeft zeker ook het nodige te bieden op het gebied van bezienswaardigheden en activiteiten. Het is niet zoals op sommige andere Caribische bestemmingen dat jouw vakantie zich vooral op je vakantieresort afspeelt.

De mix van vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, lekker relaxed genieten van het leven en het vrijwel altijd zonnige weer maken voor mij van Aruba een topbestemming. Het hele jaar door is het al voldoende jakken en jagen, ook als ik op reis ben. Het is dan mooi als je een plekje hebt waar je niet persé moet. Waar je lekker tot rust kunt komen zonder volledig in te kakken.

De laatste keer Aruba is alweer 2,5 jaar geleden. De kans is redelijk dat ik voor dit jaar of volgend jaar weer een reis naar Aruba in plan. Ik moet toch immers controleren of de informatie die ik op www.arubatoerisme.nl en www.arubavoorbeginners.nl geschreven heb nog steeds actueel is. Ik moet toch ook nieuw fotomateriaal hebben, want ik ben inmiddels ver door mijn foto’s van Aruba heen. En ik moet zeker te weten voelen of de zeewatertemperatuur aan Baby Beach of Palm Beach nog net zo warm is als ik op mijn sites vermeld heb!